Victoria Sponge cake

2014-06-15 13.16.03 2014-06-15 13.19.52

Afgelopen vaderdag wilde Lars graag samen met mij een taart maken. Lars is niet echt een liefhebber van de taarten die ik normaal maak, dus heeft hij zelf een keuze gemaakt. Iets met slagroom en aardbeien leek hem wel lekker. En natuurlijk niet te ingewikkeld 🙂

Ingrediënten

  • 160 gr bloem
  • 160 gr boter
  • 160 suiker
  • 3 eieren
  • 3 tl bakpoeder
  • aardbeienjam
  • 250 g aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • poedersuiker
  • zakje vanillesuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en laat deze opnemen in het boter-suiker mengsel. Zeef de bloem met de bakpoeder en spatel dit door het boter-suiker-ei mengsel. Nu niet teveel meer roeren maar  goed er doorheen vouwen.

Vet een springvorm van 24 cm in en bebloem deze. Doe het beslag nu in de springvorm en bak de cake in 30 minuten gaar. Dit kun je controleren door een sateprikker in de cake te steken. Wanneer deze er droog uit komt, is de cake gaar.

Verwijder de springvorm na 10 minuten afkoelen en laat de cake vervolgens helemaal afkoelen. Snij de cake dan horizontaal door zodat je twee helften krijgt. Klop nu de slagroom met een zakje vanillesuiker en snij de aardbeien in plakjes.

Besmeer de onderste helft van de cake royaal met aardbeienjam. Verdeel de aardbeien over de aardbeienjam en laat een randje van 1 cm vrij. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooi randje rondom langs de aardbeien. Verdeel de rest van de slagroom over de aardbeien. Doe nu de bovenkant van de cake op de aardbeien met slagroom en bestrooi dit met poedersuiker.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *