Monchoutaart met mango

2014-01-04 19.32.24

Afgelopen kerstdiner heb ik een nagerecht gemaakt gebaseerd op het principe van foodpairing. Dit is een techniek (of wetenschap) waarbij ingredienten worden gecombineerd welke dezelfde smaakcomponenten in zich hebben. Ik heb tijdens het kerstdiner een dessert gemaakt van kaneelbiscuit met roomkaas, mango en maanzaadcake. Onderstaande taart is gebaseerd op dit recept.

Ingredienten

  • 175 gram kaneelbiscuitjes
  • 10 gr maanzaad
  • 150 gr roomboter
  • 200 g monchou
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • 2 rijpe mango’s (of 1 mango en 1 blik mangoschijven)

Bereiding

2014-01-04 14.16.58

Bedek de bodem van een taartvorm van 24 cm met bakpapier en vet rand in. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de maanzaad door de koekjes en meng met de boter. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en laat dit in de koelkast opstijven,

Pureer één mango tot puree.  Week intussen 6 blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwarm 100 ml water en laat de gelatine hierin oplossen. Meng de monchou met de basterdsuiker, het warme water met de opgeloste gelatine en de helft van de mangopuree. Klop de slagroom stijf en spatel dit door het monchou mengsel. Giet dit op de bodem en laat dit opstijven.

Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Verhit 50 ml water en laat de gelatine hierin oplossen. Roer dit door de overgebleven mangopuree en verdeel het over de taart en laat dit weer opstijven in de koelkast.

Serveer met mangoschijven (eventueel uit blik).

 

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *