Ik heb al een tijdje een abonnement op Delicious, een geweldig blad met veel recepten. Voor speciale gelegenheden maak ik graag gebruik van deze recepten. In het kader van ‘Zonder pakjes’ ga ik proberen ook wat meer normale recepten uit dit tijdschrift te gebruiken. Zoals vandaag een recept van pasta met broccoli en rundersaucijzen uit het januari nummer van 2014. Aangezien de rundersaucijzen op waren bij de C1000 heb ik dit gemaakt met rundergehakt.
In het kader van gezond eten hadden we net spelt-pasta gehaald bij de reform-winkel. Een prima gelegenheid om deze eens uit te testen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g speltpasta (kan natuurlijk ook met normale pasta)
- 300 g rundergehakt
- 3 tenen knoflook, gesnipperd
- 5 ansjovisfilets (uit blikje met olie), fijngesneden
- 2 blikken gepelde tomaten
- 2 takjes rozemarijn
- 500 g broccoli, in roosjes
- 200 g crème fraîche
Bereiding
Bak het gehakt rul in de olijfolie. Haal het gehakt uit de pan en bak in hetzelfde vet de knoflook en ansjovis 1 minuut zonder dat ze verkleuren. Voeg het gehakt en de tomaten toe en druk de tomaten plat met een pollepel. Voeg de takjes rozemarijn toe en kook de saus in 20 minuten tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de pasta gaar in ruim kokend water met zout. Voeg de laatste 5 minuten de roosjes broccoli toe en kook deze ook gaar.
Giet de pasta en broccoli af en en meng dit met de tomatensaus. Verwijder de takjes rozemarijn. Voeg tot slot de crème fraîche toe