Soesjes met limoenmascarpone

Soesjes

 

Soesjes zijn in allerlei varianten te maken. Laatst al een keer hartige soesjes en deze keer heb ik 100 zoete soesjes gemaakt. In dit recept de basisbereiding van de soesjes gevuld met limoenmascarpone en bedekt met limoenglazuur.

Ingrediënten

  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 100 g roomboter
  • 100 g bloem
  • zout
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 250 g slagroom
  • 25 g suiker
  • 1 limoen
  • 100 g poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C. Doe de melk, het water, de roomboter en een snufje zout in een pannetje. Laat de boter smelten en breng het mengsel aan de kook. Haal de pan van het vuur een roer de bloem er in 1x doorheen. Hierdoor wordt een deegbal gevormd. Zet het pannetje weer op het vuur en laat het deeg in 2 minuten gaar worden. Blijf goed roeren.

Haal de pan dan van het vuur en roer één voor één de eieren erdoorheen. Voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige ei volledig is opgenomen. Roer het geheel steeds stevig door elkaar. Uiteindelijk krijg je een soezenbeslag wat glanst. Je kunt ook prima een keukenmachine gebruiken om de eieren er één voor één doorheen te roeren. Is een stuk minder zwaar.

Doe dit soezenbeslag in een spuitzak en spuit dopjes beslag op een bakplaat. Houdt wat afstand tussen de dopjes aangezien de soezen flink groter worden. Druk tot slot met een nat theelepeltje alle omhoogstaande puntjes plat. Bak de soesjes in 20 minuten goudbruin (tijdens het bakken de oven niet open doen). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze vult.

Voor de vulling laat je de mascarpone op kamertemperatuur komen. Klopt intussen de slagroom met 25 g suiker stijf. Rasp de limoenschil en roer dit door de mascarpone. Spatel de slagroom door de mascarpone. Doe dit in een spuitzak met kartelmondje. Vul vervolgens de soesjes met de mascarponeroom door voorzichtig een gaatje in de soes te maken en de vulling naar binnen te spuiten.

Voor het glazuur vermeng je de poedersuiker met een halve uitgeperste limoen. Wanneer het te dik is kun je wat extra limoensap toevoegen. Wanneer het te dun is, voeg je wat extra poedersuiker toe. Doop tot slot de soesjes in het glazuur en laat dit hard worden.

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *