Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 dl melk
- snufje zout
- scheutje olijfolie
- 2 eieren
- 50 g boter
Bereidingswijze
Roer de zelfrijzend bakmeel, snufje zout en melk goed door elkaar met een garde. Zorg ervoor dat het beslag geen klontje meer heeft. Voeg dan de 2 eieren bij en meng dit ook weer goed met het beslag. Tot slot een scheutje olijfolie er doorheen mengen.
Zet de poffertjepan op het vuur en laat deze warm worden. Smelt daarnaast langzaam de boter in een pannetje. Laat dit niet bruin worden en zet het vuur uit wanneer de boter is gesmolten.
Het makkelijkste is het om het beslag in een soort flesje te doen. Je kunt hiervoor een flesje kopen zoals afgebeeld, je kunt ook een lege ketchupfles goed schoonmaken en gebruiken als flesje. Doe het beslag in het flesje met hulp van een trechter of iets dergelijks.
Zodra de poffertjepan warm is, smeer je met een kwastje alle holletjes in met de gesmolten boter. Spuit daarna alle holletjes vol met het beslag. Bak ze rustig totdat de bovenkant bijna droog is.
Draai de poffertjes dan om met een vork en laat de onderkant dan nog even bakken. Zo kun je de pan opnieuw vullen wanneer de poffertjes eruit zijn.
Prik de poffertje wanneer ze gaar zijn met een vork of een sateprikker uit de pan en serveer deze met een beetje boter en poedersuiker.