De kinderen zijn dol op pasta met spinazie. En dan graag met spekjes. In plaats van spekjes zou dit toch ook prima met vis kunnen, bijvoorbeeld met zalm.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tagliatelle
- 900 g verse spinazie
- 2 teentjes knoflook
- nootmuskaat
- 25 g geraspte parmezaanse kaas
- 125 g creme fraiche
- 400 g zalmfilet
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar in ruim water met wat zout. Giet af wanneer deze gaar is en bewaar een soeplepel kookvocht.
Pel en snipper de knoflook. Bak deze in 2 minuten in wat olijfolie. Roerbak beetje bij beetje de spinazie bij met de knoflook totdat alle spinazie is geslonken. Breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de parmezaanse kaas en de creme fraiche door de spinazie en voeg het kookvocht toe. Neem de helft van dit spinaziemengsel en pureer dit glad met een staafmixer. Roer deze puree samen met het andere deel van het spinaziemengsel door de pasta.
Verwarm de grillpan en gril de zalm 3 a 4 minuten per kant net gaar. Serveer de pasta op een bord met het zalm er bovenop.