Al eerder heb ik een recept voor vegetarische lasagne op deze website gezet. Vanzelfsprekend kun je een lasagne vullen met van alles en nog wat. Natuurlijk met of zonder tomatensaus, vlees of vis of vegetarisch. Deze keer weer een vegetarische lasagne, nu met gegrilde paprika’s en griekse yoghurt.
Ingredienten voor 4 personen
- 250g lasagnebladen
- 450 g gegrilde paprika
- 2 courgettes
- 2 uien
- fles passata di pomodoro
- champignons
- italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
- 300 ml griekse yoghurt
- 150 g geraspte kaas (parmezaan of
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij en snipper de ui, snij de courgette in plakken en de champignons in blokjes. Fruit de ui in wat olijolie glazig en voeg dan de courgetteplakjes en champignons toe. Wanneer deze gaar zijn, voeg je de passata en een flinke hoeveelheid italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje saus. Dek af met een laag gegrilde paprika, dan een laag lasagnevellen en bestrijk dit met de griekse yoghurt. Dit herhalen (saus, paprika, lasagnevellen en griekse yoghurt) totdat je alles hebt gebruikt. Eindig altijd met een laag griekse yoghurt. Strooi hier de kaas overheen.
Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven en laat deze daarna en serveer met een groene salade.