Rijst met bloemkoolcurry

Naast fan van 24Kitchen ben ik ook fan geweest van het televisieprogramma Masterchef. In 2010 is de Nederlandse editie gewonnen door Estée Strooker. Ze was toen 20 jaar en is na de finale gestart met haar eigen restaurant in Arnhem, t’ Amusement.  Sinds kort kookt ze ook geregeld een gemakkelijke maaltijd bij 24Kitchen en daar komt ook dit recept vandaan.

Ik ben dol op curry’s en in combinatie met vegetarisch is dit een prima gerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 flinke ui (of twee kleintjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 el anijszaad
  • 75 g rozijnen
  • 50 ml witte wijn
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 400 ml yoghurt
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • olijfolie extra vierge

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Snipper de ui(en) en de knoflook en fruit deze aan samen met de kerriepoeder en het anijszaad op een zacht vuurtje. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg deze toe samen met de rozijnen. Laat dit een paar minuten meebakken op een laag vuur en blus dit af met de witte wijn. Giet de kikkererwten af en voeg toe aan de pan. Voeg vervolgens water toe totdat de bloemkool half onder water staat en laat dit 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Rasp ondertussen de gewassen komkommer met een grove rasp. Meng dit met een scheutje olijfolie extra vierge, het sap van een halve limoen en breng op smaak met zout en peper.

Snij de rode peper en stukken en meng dit met 100ml yoghurt en het sap van een halve limoen. Meng de rest van de yoghurt door de curry (nadat deze 20 minuten heeft staan pruttelen en de bloemkool gaar is).

Serveer de rijst met de curry en geef de chiliyoghurt erbij voor mensen die van pittig eten houden. De komkommersalade kan nog voor de nodige afkoeling zorgen, indien nodig.

 

 

Deel met de rest van de wereld...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

2 thoughts on “Rijst met bloemkoolcurry

    • Tja, variant zonder kikkererwten die ook nog vegetarisch is? Dat is een lastige. Wanneer je niet perse vegetarisch wilt eten kun je prima gehakt meebakken met de ui en knoflook. Of de laatste 5 minuten nog wat garnalen mee laten pruttelen kan ook prima.
      Indien je het toch vegetarisch wilt houden, kun je ook doperwten gebruik. Gebruik dan wel doperwten uit de vriezer en niet uit een blik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *