We houden van gerechten uit de Marokkaanse keuken. Kikkererwten, couscous, gedroogd fruit. Allemaal ingrediënten die een lekker stoofpotje kunnen vormen.
Ik was al vaker op de site van Pauline geweest en had daar al wat inspiratie opgedaan. En daar kwam ik dit recept tegen : Marokkaanse stoofpot. Aangezien de normale supermarkt geen ras el hanout heeft, heb ik gebruik gemaakt van een zakje van Silvo, Marokkaanse Tagine. Niet helemaal zonder zakjes en pakjes dus, maar dit het recept geworden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr biologische kipfilet
- 1 flinke winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 150 gr gedroogde abrikozen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 zakje Silvo mix voor Marokkaanse Tagine
Bereiding
Snij de ui in ringen en snipper de knoflook. Fruit deze beiden aan in een beetje olijfolie. Gebruik hiervoor een zacht vuur.
Snij de kipfilet in blokjes en bak deze mee met de ui en knoflook totdat deze mooi bruin is gekleurd. Voeg de mix toe en laat deze ook 1 minuut meebakken.
Snij ondertussen de winterpeen in stukjes, de courgette in plakjes en de paprika in blokjes. Voeg deze toe en bak even kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de in stukjes gesneden abrikozen toe en laat dit een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen.
Breng dit op smaak met zout en serveer met couscous.
Zakje silvo mix???
Ik dacht dat dit zonder pakjes en zakjes was. Je kunt het prima op smaak brengen met eigen kruiden en verse koriander e.d.
Goed punt. Deze had ik inderdaad ergens op de kop getikt en ‘gewoon’ gebruikt. Ik zal de volgende keer zelf de kruidenmix samenstellen met wat tijm, kurkuma, komijn etc.