Vaak heb ik na het bakken van een taart wat over. Deze keer had ik nog wat deeg over na het maken van een Aardbeien-Karamelroom taartje. Gecombineerd met nog een aantal andere ingredienten werden deze 1-persoon appeltaartjes geboren. Het is eigenlijk een soort pencee met appelstukjes.
Ingrediënten
- 100 gr bloem
- 110 gr roomboter
- 140 gr suiker
- 140 gr amandelpoeder (of 40 gr amandelen malen tot amandelpoeder)
- 2 eieren
- zout
- 2 appels in stukjes gesneden
Bereiding
Meng de bloem, 40 gr amandelpoeder en een snufje zout door elkaar. Meng hier 60 gr roomboter en 1 ei doorheen en kneed dit tot een deeg. Laat dit deeg in plastic folie een half uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden en boter een muffinvorm in. Meng ondertussen voor de frangipane 100 gr suiker met 100 gr amandelpoeder. Meng hier 1 ei en 50 gr roomboter door totdat je een smeuïge massa krijgt. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes.
Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een dunne lap. Steek met een glas of beker (of ander rond ding) rondjes uit het deeg en bedek hiermee elke keer een holletje van de muffinvorm. Verdeel de frangipane over de vormpjes en verdeel daar de appel weer over.
Bak de taartjes in 30 minuten in de oven gaar.